Дебелия Леонард (в средата) предизвика голям скандал в US флота.
Делото „Дебелия Леонард“

Адмирал от ВМС на САЩ издавал тайни срещу секс

Агенция Монитор - сряда, 15-03-2017 - 14:35

Американски адмирал и седем офицери с по-нисък ранг станаха поредните участници в най-големия скандал в историята на американския флот — така нареченото "делото дебелия Леонард". Както съобщава вестник "Вашингтон Пост", офицерите са предоставяли секретна информация на сингапурския бизнесмен Леонард Френсис като в замяна са получавали скъпи подаръци и секс оргии с проститутки. Изданието съобщава имената на всички обвиняеми. Това се контра-адмирал Брус Лавлес, който служи към разузнаването на ВМС на САЩ в Пентагона; трима капитани в оставка — Дейвид Лаусман, Доналд Хорнбек и Дейвид Нюленд; действащият капитан Джеймс Долан, полковникът в оставка от морската пехота Енрико де Гузман; командир Стивън Шед от ВМС и офицер Робърт Горсак.

Според данните на следствието, всички те са получили подкупи от "Дебелия Леонард" в замяна на секретни сведения, които са позволили на сътрудничилия с Пентагона бизнесмен да спечели договори за десетки милиони долари. Така, сред подаръците, упоменати в обвинителния акт, са часовници на стойност 25 хил. долара, пури по 2 хил. долара за кутия, коняк по 2 хил.долара за бутилка.

Освен това, Леонард Френсис е организирал "секс-партита" за офицерите от флагманския кораб Blue Ridge от флота на САЩ. Вече 27 души са обвинени по делото "Дебелия Леонард", но, според думите на прокурорите, под подозрение се намират още 200 души.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.