LG с роботи помощници на CES 2017

Агенция Монитор - четвъртък, 05-01-2017 - 13:17

LG ще представи на CES 2017 не един, а четири робота асистенти, предназначени да помагат в къщи и на обществени места като летища. Два от роботите са насочени към изпълнението на домашни задължения и са предназначени да изградят мрежа от Интернет на Нещата (IoT) и поддържат тревата, докато другите два са предназначени за летищата, където да помагат на пътниците и поддържат чистота.

 

Интернет на нещата (IoT) затвърди присъствието си през последните години, но тази година на CES 2017 е по-голямо от всякога. Освен различните устройства, които могат да се свързват в IoT мрежи, има множество предложения, които да изпълняват функцията на контролен център в дома. LG е нарекъл робота си Hub Robot, който има за цел да помогне на потребителите да управляват всички други свързани устройства и уреди в дома.

Интегрирайки технологията Alexa за разпознаване на глас на Amazon, потребителите могат да контролират различни интелигентни устройства чрез робота с помощта на гласови команди, а интерактивния му дисплей предоставя обратна информация под формата на изражения на лицето или показвайки неща, като съдържанието на хладилника или рецепти придружени от аудио инструкции.

 

Hub Robot е проектиран да отговаря с езика на тялото, притежавайки способността да се завърта на място и кима в отговор на прости да / не въпроси. Робота следи влизанията и излизанията от дома и навиците на членовете на домакинството, като може да прави разлика между различните членове на семейството, и може да бъде програмиран с лични поздрави за всеки от домакинството.

Роботът е предназначена да заема централно място в кухнята или хола и тъй като робота не може да бъде едновременно навсякъде, LG планира да въведе мини роботи, които да предоставят допълнителни очи и уши в други части на дома. Те също ще имат дисплей и ще действа като допълнения на Hub Robot изпълнявайки много от функциите му.

За външна употреба, LG е разработила Lawn Mowing Robot. През последните години бяха представени голям брой роботите за косене на трева, но LG се възползва от опита придобит пти разработването на своята HOM-BOT прахосмукачка, за да се подържа тревата. Снабден с различни сензори и брони, Lawn Mowing Robot следи своето местоположение и местоположението на всички препятствия във всеки един момент.

 

LG не е разработил роботи само за дома, а и такива насочени към обществените пространства, като Airport Guide Robot и  Airport Cleaning Robot за работа на летища. Както имената им подсказват, първият скоро ще помага на пътниците на международното летище Инчеон (Incheon International Airport) в Сеул, като упътва и отговаря на въпроси на английски, китайски, японски и корейски език. Робота може да даде информация за пътуването чрез сканиране на билет на човек и дори ще ескортират пътуващите до техния гейт или друго място на летището.

 LG е увеличила размера и възможностите на роботизираните си прахосмукачки за дома със своя Airport Cleaning Robot. Роботизираната прахосмукачка с индустриални размери разполага с голям контейнер за прах и множество четки и мотори, за да се справя с различни повърхности, от килими до плочки. Оборудван с безброй сензори, включително LIDAR, чувствителни брони и множество камери за засичане на препятствия гарантиращи, че няма да пречи на хората в претъпканите летища. Почистващия робот използва технология за едновременното локализиране и картографиране (SLAM), за да знае собственото си местоположение във всеки момент.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.