За тест-драйв беше предоставен Piaggio Porter, който е флагман на четириколесната гама.
Снимки София Франс Ауто
София Франс Ауто представи лекотоварната гама на Piaggio у нас

Най-добрият превозвач за тесните улици

Денислав Стоянов - сряда, 21-03-2018 - 16:25

Триколката Piaggio Ape Food Tricycle е мобилната сладкарница за паркове

В пренаселите улици на големите градове или курортите е все по-трудно да се промуши лекотоварен автомобил тип пикап или шаси с кабина. Най-добрият превозвач за зареждане на магазини или за улична търговия може да бъде открит в лекотоварната гама на италианската марка Piaggio. Преди броени дни, компанията „София Франс Ауто”, познатата като официален представител на Peugeot у нас, вече е и официалният вносител на лекотоварната гама на Piaggio Commercial Vehicles в България. По време на специално събитие в централата на фирмата, беше представена гамата от актуални модели на Piaggio Commercial Vehicles. Флагманът на марката Piaggio Porter, специално трансформираният като мобилна сладкарница Piaggio Ape и туристическият пътешественик Piaggio Ape Callesino, показаха отлично съчетание на професионална и търговска мобилност.

Piaggio Porter Maxxi впечатлява със своята товароносимост от 1120 кг и с радиус на завой от 3,70 метра.

По време на събитието на разположение за тест-драйв беше Piaggio Porter, който е флагман на четириколесната гама на Piaggio Commercial Vehicles. Лекотоварният автомобил демонстрира завидна маневреност в имитация на пренаселена градска среда, благодарение на най-малкия в категорията си радиус на завой от 3,70 метра. Piaggio Porter във версия Maxxi впечатлява със своята товароносимост от 1120 кг, с което той разполага с оптимално съотношение между размери и товарен обем.

Piaggio Porter може да се трансформира с допълнително оборудване като снегорин, кран и мобилен ресторант.

Товарният автомобил е маневрен като лека кола, отличава се с компактен размер, невероятна маневреност и голям товарен капацитет. Piaggio Porter се предлага във вариант като шаси кабина, товарна платформа, самосвал, ван и остъклен ван. Задвижва се от 4-цилиндров бензинов двигател, като има опция за задвижване на LPG и метан. Piaggio Porter намира приложение в областта на доставките, паркова поддръжка и озеленяване, строителство, сметоизвозване и много други. Възможни са и редица трансформации с допълнително оборудване като снегорин, кран, мобилен ресторант и т.н.

Триколката Piaggio Ape Food Tricycle за минути се превръща в своеобразен мобилен ресторант.

По време на събитието беше демонстрирана и триколката Piaggio Ape Food Tricycle. Мобилната сладкарница за паркове е трансформирана от фирма „Трансформа” и е оборудвана с хладилна витрина с остъклена секция с обем 630 литра, затворена секция със 150 литра, генератор в зависимост от електрическа мощност с допълнителен резервоар, специализирано кухненско оборудване и други. Piaggio Ape Food Tricycle за минути се превръща в своеобразен мобилен ресторант и е подходящ за храни, напитки, кафе, сладолед и др. Чрез версията си Calessino Piaggio Ape предлага решение за транспорт на хора.

Триколката Piaggio Ape Food Tricycle е трансформирана в мобилна сладкарница от фирма „Трансформа”.

С отличителен стил и силна индивидуалност, автомобилът е точният избор за туристически и хотелски комплекси, транспортни услуги в паркове, спортни центрове за всички, които искат да покажат бизнеса си по забележим начин. Piaggio Ape Calessino постига перфектен баланс между италианската традиция и модерното.

Piaggio Commercial Vehicles е подразделението на Piaggio Group, посветено на професионалните транспортни решения. Компанията е базирана в Понтадера, Италия и произвежда първия си автомобил преди 70 години. Превозните средства на Piaggio са пионери при електрическите товарни автомобили, представили още през 1995 г. модела Porter Electric с изцяло електрическо задвижване.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.