На гара Мездра

Локомотив удари влак с пътници (ОБНОВЕНА)

РАЙНА ТОШЕВА - вторник, 10-01-2017 - 09:58

При прикачването към композицията машинистът увеличил скоростта

 Локомотив удари вагоните на влака от Видин за София и изплаши пътниците. Инцидентът е станал на жп гарата в Мездра малко преди 5,30 часа във вторник. Росен Августинов, който бил сред пасажерите, информира медиите. По думите му в трена имало пострадали, а жената, която била до него си е ударила лошо главата. Според Августинов, когато трябвало да бъде прикачен нов локомотив на композицията, за да се обърне посоката на движение, вместо да намали скоростта, машинистът засилил влака, при което последвал удар, а вагоните се разтресли.
От националната компания „Железопътна инфраструктура“ опровергаха информацията, че при инцидента има ранени пътници. От Спешния център в Мездра също отрекоха да са оказвали помощ на пострадали. Оказа се, че служителите на жп гарата в Мездра пък въобще не знаят за проблема. „Нищо не знаем. Никой не ни е уведомявал.“, каза жена, която не се легитимира.

Официалната версия на компанията е, че машината е навлязла в района на гарата с 15 километра в час, която е малко по-висока скорост от регламентираната. Локомотивът наистина е раздрусал вагоните и пътниците в тях, но това е довело само до уплахата им. В композицията пък са пътували служители на НКЖИ, които не са докладвали за инцидента.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.