Оборудваха Кардиологията в кюстендилската болница с дарение

Северина Иванова - петък, 21-04-2017 - 16:19

Кюстендилската болница получи дарение от 27 местни фирми, чрез Търговско-промишлената палата. Това съобщи директорът на здравното заведение д-р Александър Величков. Дарението е в размер на 14 450 лв. и е предоставено, чрез споразумение между палатата и болницата, за осигуряване на дарения за подобряване на материално-техническата база на здравното заведение.

Съгласно волята на дарителите, средства са били разходени за отделението по кардиология в болницата. С тях е закупен ЕХГ холтер, на стойност 1870 лв., за диагностициране и лекуване на ритъмни и проводни нарушения на сърцето. С другите средства и собствени пари на болницата е купен и ехокардиограф, чиято обща стойност е 35 988 лв.

По думите на Величков, болницата изпитва финансови затруднения от години, както и повечето болници в страната, които се дължат на заплащането за извършена дейност от НЗОК, под лимита. "Ние не можем да връщаме пациенти, въпреки, че касата не заплаща за тях, въпреки, че са здравноосигурени", каза Величков. От 2015 досега болницата в Кюстендил има 500 хиляди лева, които са над лимита и са неразплатени.  

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.