Старият управител на клиниката не плащал сметките 3 месеца

Дръпнаха шалтера на ДКЦ заради борчове за ток

Агенция Монитор - четвъртък, 20-04-2017 - 17:30

Хаос с пациентите, новото ръководство възобнови дейността с генератор

Столичното 30-о ДКЦ остана без ток, след като се оказа, че сметките му не са били плащани в продължение на 3 месеца, предаде БНТ.

Новината бе потвърдена и от отговорника за сектор „Здравеопазване“ в Столична община Моника Чеуз. До абсурда се стига, след като предишният управител на клиниката оставил в наследство голям дълг към доставчика на електроенергия и

още на 6 април е било пратено известие

че ще бъде дръпнат

шалтерът на диагностично-консултативния център. В резултат на това в ДКЦ-то настана хаос, а пациенти бяха връщани. В това число според БНТ и спешни случаи.

„В 30-о ДКЦ проблемите са наследени от предишния управител. Той е сключил договор с фирма за доставяне на електроенергия, но тя не си е получила заплащането и за това е спряла тока“, обясни Чеуз, като направи уговорката, че поведението на дружеството също не е много коректно, защото става въпрос за лечебно заведение. Тя даде пример с други подобни случаи, в които медицински центрове и дори болници са имали проблеми с плащането на тока и парното, но обикновено доставчиците проявявали коректност и „има една изчаквателна политика“.

При направената от общината проверка било установено, че настоящият управител на ДКЦ-то е предприел действия за

поетапно погасяване на задълженията

спрямо доставчика, но не се стигнало до консенсус. Когато от фирмата дръпнали шалтера на центъра обаче, новият управител намерил алтернативен източник на електричество – генератор, който позволил на клиниката да възобнови дейността си.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.