Баварците вадят новата лимузина и най-малкия Х

7-а серия и Х1 са премиерите на BMW на изложението

Денислав Стоянов - четвъртък, 15-10-2015 - 13:28

Само месец след световната премиера на новото BMW Серия 7 във Франкфурт, новият флагман на баварците идва в София. Посетителите на автомобилното изложение ще видят за първи път новата лимузина, която разкрива бъдещето на най-луксозния клас.

 

Стартът на продажбите на новата 7-а серия у нас и в Европа е на 24 октомври 2015 г., но моделът ще бъде представен пред широката публика на Автомобилен салон София 2015 г., който отваря врати за посетители на 17 октомври. Лимузината се предлага с нормално или дълго междуосие, както и със задно или двойно предаване xDrive.

Другата премиера на щанда на BMW на автосалона е на второто поколение на кросоувъра X1, който е най-малкият високопроходим модел в Х-гамата на баварците. Автомобилът се предлага със задвижване на четирите колела 4х4 или само с предно предаване. Двойното задвижване xDrive при новото BMW X1 е модернизирано. Компактната и ефективна система с оптимизирано тегло осигурява винаги перфектно разпределение на тягата между предната и задната ос чрез многодисков съединител с електрохидравлично управление. За първи път BMW X1 се предлага и само с предно предаване, което е конструирано така, че да осигури типичната за марката динамика и прецизност на управлението. Второто поколение на BMW X1 застава на старта с напълно нова гама от двигатели.

 

Наред с новата Серия 7 и X1, на щанда на BMW с площ от 480 кв. м. официалният вносител и дилърите на марката от цялата страна ще покажат и най-популярните и подходящи за българския пазар модификации, като новото BMW Серия 2 Gran Tourer, обновените Серия 1 и Серия 3 седан, както и BMW X5 xDrive40d.

В духа на търговския характер на българското изложение на разположение на клиентите на BMW са гъвкави и конкурентни предложения за всички етапи на избора и закупуването на автомобил. Сред тях са програма за финансиране на BMW Financial Services с изключително конкретна оферта за лизинг с лихва от 2,49% до 2,99%, в зависимост от избрания срок за изплащане, както и програма за изкупуване на настоящ автомобил. Дебют на българския пазар отбелязват и базираните на интегрирана в автомобила SIM карта услуги на Connected Drive.

По време на Автомобилен салон София на разположение за пробно шофиране ще бъдат моделите BMW X6 и Серия 2 Active Tourer. Поради големия интерес от клиенти ще бъдат осъществени и ограничен брой тестове със спортния хибрид BMW i8, макар все още той да не е въведен на българския пазар.