Владимир Путин
Президентът уважи конгреса на крупния бизнес

Путин с нова версия на вица за тракториста

Мила КУДРИНА, МОСКВА - петък, 09-02-2018 - 14:05

Ръководителят на Новолипецкия металургичен комбинат Владимир Лисин успя да разсмее президента Владимир Путин по време на конгреса на Руския съюз на промишлениците и предприемачите в петък. Бизнесменът разказа недодам цензурен съветски анекдот, на който държавният глава предложи нова версия, предаде РИА Новости.

          „Събрание в колхоза. Председателят става и обявява, че предстои сеитба, а ковачът е в запой. Следват предложения от участник в събранието: да подложат ковача на лечение, да го лишат от премия и дори да го набият. Но тъй като ковачът в колхоза е само един, то споменатите  варианти за решаване на проблема са отклонени. Тогава прозвучава друго предложение: - А дайте да го изнасилим! Председателят: - Вие съвсем ли полудяхте!? Друг член на колхоза: - А, дайте да изнасилим тракториста! – А защо именно тракториста? – Ами защото те са двама“.  Завършвайки анекдота, Лисин, посочи, че в Русия понякога решенията се вземат по този начин. „Володя, да беше казал поне „доячка“, а то не е ясно накъде ви тегли?“, с усмивка реагира Путин на разказания от бизнесмена виц.  

По-рано в своето приветствие към делегатите държавният глава засегна темата за западните санкции, заявявайки, че „политиката на изкуствени ограничения води до задънена улица“. Той обаче изрази оптимизъм, че в скоро време това ще разберат и самите автори на санкциите и тази практика ще им омръзне. Путин говори и за новата амнистия на капитала. „Думата прие на трето четене пакет законопроекти, с които пускаме втория етап на амнистията, която ще действа от 1 март 2018 г. до 28 февруари 2019 г.“, посочи Путин, цитиран от Газета.ру. Експерти уточняват, че в този период бизнесмените ще могат да върнат капиталите си от чужбина в Русия, без да плащат данъци върху тях.    

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.