Снимки: MindMaze

Изразяваме емоции и във виртуалното пространство

Агенция Монитор - четвъртък, 13-04-2017 - 12:02

Най-добрите виртуални преживявания позволяват на потребителите да използват свои реални тела във виртуалния свят. MindMaze иска да обогати това преживяване, като включи и израженията на лицето на потребителя. Най-новия продукт на компанията, Mask е добавка за VR устройства, което следи израженията на потребителя и да ги предава на въплъщението му  във виртуалния свят.

Това означава, че на потребителя може да използва действителното си лице, за да изразява чувства в VR, което добавя индивидуалност и емоция към преживяването. Тази способност има голям потенциал в социалните медии и игрите.Това не е първият път, когато VR компания обръща внимание н аличностната изява в VR, след като Марк Зукерберг демонстрира усмихнат и намръщен аватар по време на конференцията Oculus Connect 3, през октомври миналата година.

Mask е вложка от пяна, която се свързва с вече съществуващите VR устройства. То проследява лицето на потребителя с помощта на електроди в пяната разпознаващи електрическите импулси на лицето, които след това се анализират със софтуерни алгоритми и създават невронна сигнатура на израженията на лицето, без да е необходимо калибриране.

MindMaze твърди, че напредналото машинно обучение и обработка на био сигнали може да декодира и предава изражения от реалния живот десетки милисекунди, преди те действително да се появят на лицето на потребителя. Това ранно засичане на израженията позволява повторението им в реално време от аватара на потребителя.

Mask е на разположение в момента, но само за партньорски компании. MindMaze се надява технологията им да бъде избрана от основните компании във виртуалната реалност, като Oculus и HTC / Valve.
Съвместимо е с достъпните мобилни VR устройства, като Google Daydream View и Samsung Gear VR,, така че скоро може да се очакват някои от така необходимите подобрения при тези VR устройства.

 
Тагове:  KVRMindMazeMask

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.