В Столична община:

19 училища и детски градини в ремонт и след първия звънец (ОБНОВЕНА)

Мила Мишева - петък, 08-09-2017 - 11:46

В 19 училища и детски градини ремонтите ще продължат и след първия звънец, съобщиха от Столична община.

Учебната година, обаче няма да започне навреме в сградите само на едно училище и две детски градини, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова, която днес провери изпълнението на строителните работи по сградата на Първа Английска гимназия и 112 ОУ Училището е 44-то СУ. Там все още се работи по голяма реконструкция, като работата няма да приключи до 15 септември. По тази причина учениците от школото ще бъдат пренасочени временно в друго учебно заведение, обясни Фандъкова. Зам.-кметът по инвестиране и строителство Ирина Савина уточни, че децата ще останат в другото училище до края на ноември, освен, ако сроковете не бъдат съкратени.

В останалите училища и детски градини ремонтите нямало да пречат на учебния процес.

16 нови класни стаи ще бъдат построени в Първа английска гимназия и 112 ОУ, които делят една сграда, съобщи Фандъкова.

Тя обясни, че планът е до средата на есента да бъде изградена основната конструкция, за да може през зимата да се работи вътре и да се довършват дейностите, така че за Гергьовден обектът да бъде завършен. През следващото лято пък сградата ще се обзавежда и оборудва, като се очаква и през 2018 година двете училища да могат да посрещнат учебната година с 16 нови класни стаи.

Фандъкова заяви още, че Столична община инвестира в основни ремонти и строителство близо 21 млн. лв. като това лято се е работи в общо 45 училища и детски градини.

През следващите години ще продължи и строителството на физкултурни салони. В момента такива нямат шест училища на територията на Столична община. Очаква се те да бъдат изградени до 2020 година.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.