СНИМКА PIXABAY.COM
ЗА ПЪРВОТО ПОЛУГОДИЕ

Рекорден внос на скариди в САЩ

Агенция Монитор - сряда, 09-08-2017 - 09:17

За първите 6 месеца на годината в САЩ са били внесени 286 хил. т скариди, което е най-голямото количество откакто се води статистика на импорта им в щатите, съобщава Bloomberg. Агенцията се позовава на данни на Националното управление за океански и атмосферни изследвания на САЩ (NOAA).

Наблюдение на вноса на скариди в щатите се прави от 45 години. В началото на 70-те години за американския пазар от други страни са били доставяни под 50 хил. т скариди.

Причина за отчетения ръст на импорта е свързан с многото урагани, а също така и със замърсяването с петролни разливи на части от акваторията на Мексиканския залив. По данни на NOAA за последните 10 години уловът на скариди в тази част на американското крайбрежие е паднал с 40%.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.