Димитър Узунов: Червенобузест мъж иска да превземе Темида

Екип на Агенция "Монитор" - понеделник, 20-03-2017 - 18:02

Олигархът Иво Прокопиев се опитва да превземе съдебната система и да кадрува в нея по примера на скандалната персона Красьо Черния. Това стана ясно от думите на представляващия ВСС Димитър Узунов в интервю пред "Блиц". Поводът за коментара са последните атаки от куклата на конци Христо Иванов и формацията „Да(й), България”, зад която стоят именно Прокопиев и кръгът на Агнешките главички.

„Мъжът с червените бузи и тези хора са царе на компроматите. Мъжът с червените бузи иска да превземе съдебната власт! Последната им изцепка е, че аз ще оглавя Върховния административен съд. Тези хора могат да си измислят всичко“, коментира Узунов.

„Това не мога да кажа категорично, но той прави опити да превземе съдебната власт. Затова е важно при изборите за ВСС да не бъдат номинирани калинки“, отговаря Узунов на въпрос дали мъжът с червените бузи ли е новият Красьо Черния в Темида.

Узунов определя като „чиста инсинуация“ твърденията на грантаджията Христо Иванов, че именно той ще бъде новият шеф на ВАС. Узунов уточнява, че едва ли случайно протежето на Прокопиев намесва името му точно по време на изборната кампания. „Предполагам, че намесва името ми, за да бъде интересен, защото с друго няма как да спечели аудиторията си“, обяснява той. Узунов припомня също, че докато Христо Иванов е бил правосъден министър, е правел само интриги. „Христо интригантстваше, защото това може най-добре“, коментира той и припомня, че именно проваленият правосъден министър е раздухал измисления скандал със SMS-а на Борисов до Лозан Панов.

„В същото време Лозан Панов лично разпространяваше из ВСС съвет снимка с боса на ВИС-2 Васил Илиев, на която твърдеше, че присъствам. След това се доказа, че на снимката не съм аз, а друг мъж. В същото време Лозан Панов продължава да не отговаря за снимките, на които е в една компания с адвокат на Цветан Василев“, продължава Узунов.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.