Мафиоти източиха виното на графинята на елексирите

Румен Михайлов „Монитор”, Италия - понеделник, 12-12-2016 - 15:58

Винената графиня на Италия, 40-годишната прочута майсторка на бели и червени елексири Отавия Джорджи ди Вистарино остана без налетите в бъчвите й тази есен 530 хил. литра „пино гриджо”, „ризлинг”, „шардоне”, „каберне”, „пино ноар”, „бонарда” и др. Налетите в цистерни млади вина вина са били източени през изминалата нощ в канали и дерета от неизвестни лица, които са влезли с взлом в прочутата изба, намираща се във винарския район на Милано „Олтрепо павезе”. От няколко години избата е управлявана от издънката на стария аристократичен род Ди Вистарино, който притежава в района 10 хил декара лозя. Оправната жена се заема със семейния имот веднага след като завършва агрономство и напоследък успя да наложи производството си не само на Апенините, но и в чужбина, залагайки най-вече на високото качество.

„Това е среднощен атентат, обявена ми е истинска война!” – заяви пред репортери покрусената от загубата графиня ди Вистарино. Благородничката не посочи имена на евнтуални злосторници, но медиите веднага заключиха, че тя е станала жертва на разгарящите се яко от известно време между винарите в „Олтрепо Павезе” конкурентни борби. Става дума за започналата истинска битка между производителите на качествени и „неподправени” вина, сред които е Отавия Джорджи ди Вистарино и тези на често „забърквани” изкуствено елексири – патент на т.нар. винена мафия. Ако се вярва на в. „Кориере дела сера”, точно към нея могат да бъдат спокойно причислени 297 души от винарския район, които сега са подследствени за производството и продажбата на фалшиви вина с измислено „гарантирано наименование на произход”. Според всекидневника хубавата графиня отдавна се била опълчила на тази мафия, като желанието й тя и нейните колеги да правят само качествени елексири сега щяло да й струва най-малкото 5 млн. евро.

Иначе полицията регистрира случая като „вандалски акт” и започна следствие срещу неизвестен извършител.

 

Арести за „Сакра корона унита”

 

 

При масирана акция на силите за сигурност в южния италиански град Бриндизи и района около него днес призори бяха закопчани на куп 58 мафиози. Според прокуратурата те до един са членове на действащата в областта Пуля четвърта организирана престъпност на Апенините – „Сакра Корона Унита”. Преди нея по мощ и влияние в Италия се нареждат сицилианската мафия, калабрийската ндрангета и неаполитанската камора. Срещу задържаните са отправени тежките обвинения участие в сдружение от мафиотски тип, трафик на наркотици, незаконно притежание на оръжие и убийства.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.