Създадоха агенция по канабиса в Германия

Немските власти назначават дилъри на дрога

Агенция Монитор - понеделник, 06-02-2017 - 16:14

Ще се грижат за отглеждането и разпространението на марихуаната

Федералният институт за лекарства и лекарствени продукти на Германия публикува необичайна обява – търсят се трима дилъри на дрога, при това абсолютно легално. Задълженията на служителите ще съвпадат по всички параграфи с обичайната представа на обществото за дилър на наркотици – те трябва да се грижат канабисът, който ще разпространяват

 

да пристигне при консуматорите

 

Странните работни места са вакантни (защото тогава се създават) от 1 март 2017 г. Въпросните люде трябва да са експерти по марихуаната, трудът им ще бъде платен от държавата. Във Федералния институт за лекарствата е създадена специална агенция по канабиса. Този ход е свързан с решението на Бундестага от 19 януари, според което притежаващите рецепта пациенти, страдащи от болки и други заболявания, поддаващи се на терапия с марихуана, да получават необходимия им джоинт в аптеките на Германия. „Задачата на „тревните“ експерти ще бъде качествено да обслужват пациентите“, заяви говорителят на института Майк Помер, цитиран от в. „Билд“.

Тримата нови служители също така ще отговарят за качественото предписване и разпространение на канабиса, както и ще

 

раздават лицензи

 

за отглеждане на марихуана за медицински цели. Те ще се грижат и за контрола на засаждането, отглеждането, събирането и съхраняването на реколтата, както и следващата обработка и разпространение на материала.

Срещу вещата си работа „държавните дилъри“ ще получават възнаграждение, възлизащо на сума между 2874 и 4575 евро – кандидатите могат да бъдат както мъже, така и жени.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.