Защо пищят като ощипани

Иван Тропанкев - сряда, 10-05-2017 - 18:19

Щяха ли провалилите се десни политици Христо Иванов, Трайчо Трайков, Николай Ненчев, Даниел Митов, Гроздан Караджов и Христо Ангеличин, да бъдат обект на разследване, ако около тях нямаше съмнения за злоупотреби с обществено положение и повечето не бяха забъркани в далавери за милиони левове? Разбира се че не!

А и те едва ли щяха да водят битка за реформиране на съдебната власт, ако около тях не звънтяха сребърници. Очевидно е, че промяната на системата ги интересува дотолкова, доколкото да ги направи недосегаеми.

Със сигурност нямаше да бъдат и толкова шумни, ако прокуратурата бе с техни хора, каквито имат в съда. И в тази връзка, но не на последно място, е редно да се запитаме, защо вдигат пушилка, след като последната дума има съдът.

Целта, разбира се, е да се търси реванш. Не случайно един от тях възкликна, че ги привиквали в следствието дни преди поредната сбирка на дирижирания също от разследвани олигарси кръг АРГО. От сега е ясно, че на нея лицемерно ще крият вражди и амбиции и ще се стремят към обединение.

Това, което обаче не могат вече да скрият е, че освен да рушат, се оказа, че успешно могат да крадат. Не че не се подозираше, но сега далаверите им излизат една след друга. Тези, които се подлъгваха да гласуват за тях, виждат, че избраниците им не са работили за ползу роду. И че напълно заслужено вече не са нито в парламента, нито в управлението на страната.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.