Англичанин поиска политическо убежище и гражданство в България

Иван Първанов - петък, 21-04-2017 - 17:55

Англичанин поиска българско гражданство и политическо убежище у нас. Искането си Джонатан Тейлър отправя в открито писмо в социалната мрежа Фейсбук, в което обявява и мотивите си. Според него с желанието си да напусне Европейския съюз родната му Великобритания е извършила едно огромно предателство.

„Дойдох да живея в България като гражданин на Европейския съюз. Гражданство, с което най-много се гордея, защото всички ние сме европеци. Никога не съм искал да живея в изолация, а в рамките на един всеобхватен съюз от държави, федерален съюз, който приветства всички, независимо от раса, националност или религия. Най-великият създаван някога демократичен политически съюз на мира и сътрудничеството обаче, сега е в опасност и Обединеното кралство трябва да поеме отговорността за това. Те предприеха курс на конфронтация чрез изнудване и сега трябва да бъдат държани отговорни за своите действия. Апелирам да няма никакво съчувствие и политическа толерантност към Обединеното кралство за тяхното оттегляне”, категоричен е британецът Тейлър. Според него с гласуването за Брекзита, Великобритания е извършила своето политическо самоубийство. Освен това в решението на своите сънародници Джонатан вижда заплаха и за себе си и съпругата си, шотландка, която също живее с него в България. „Изправен съм пред заплахата от бездомност, ако правата ми да остана в България бъдат отнети. Оставих всичко, за да дойда тук и нямам нищо заради което да се върна. Ще сляза от самолета в Англия без работа и без достъп до държавна помощ. Моето бъдеще е на абсолютна нищета, от която английските и уелските „брекзит”, подкрепящи излизането от ЕС, изобщо не се интересуват. Затова се обръщам към Република България да ми бъде дадено политическо убежище”, завършва писмото си Джонатан Тейлър.

Британецът и половинката му живеят от дълги години в севлиевското село Крушево. Джонатан е музикант, певец и композитор. Възхитен от българската природа, история, бит и традиции, той написа песни за Баба Марта, Митко Палаузов, Хаджи Димитър и огнената българска домашна ракия.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.