СНИМКА МОНИТОР

85 проекта са договорени за начална помощ на малки стопанства

Агенция Монитор - понеделник, 13-03-2017 - 13:09

85 проекта са договорени по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства” от ПРСР, сочи информация от ДФЗ, цитирана от „Агрозона”.

Допълнителна проверка продължава за 627 предложения по подмярката, които попадат в 100-процентния бюджет. От Фонда посочват, че след приключването й, те ще бъдат изпратени в областните дирекции на ДФЗ за договаряне.

По подмярката беше заявена субсидия, която надвишава значително бюджета, който възлиза на левовата равностойност на 30 милиона евро, предвиден за първия прием. Затова се наложи ранкинг на проектите. Подмярката подпомага икономическото развитие и укрепването на малките земеделски стопанства, ускоряването на модернизацията и технологичното им обновление, както и подобряването на опазването на околната среда и борбата с климатичните промени, припомнят от Фонда. Подкрепата е безвъзмездна и се предоставя за максимален срок от пет години при условие, че представеният към заявлението за подпомагане бизнес план е изпълнен коректно.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.