Повече от 3,5 млн. стикери са заредени в дистрибуторската мрежа, от тях 1,8 млн. са годишните за леки автомобили.
МОНИТОР
САМО ЗА МЕСЕЦ

Близо 60 млн. лв. влезнаха в хазната от винетки

Агенция Монитор - вторник, 31-01-2017 - 13:32

Близо 60 млн. лв. са приходите от винетки продадени през януари. Купени са над 635 хил. стикери, от които 453,4 хил. са годишни. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), припомняйки, че валидността на винетките за година изтичат на 31 януари. През 2016 г. са продадени 6,807 млн. стикера. От тях над 1,82 млн. са годишни за леки автомобили, а постъпленията са повече от 326,8 млн. лв.

През първия месец на годината на дирекциите „Социално подпомагане“ са предоставени 181,8 хил. безплатни стикера, като стойността им е над 17,6 млн. лв. През миналата година общо осигурените винетки са малко над 210 хил., за 20,45 млн. лв.

От днес всички водачи, които използват годишни стикери трябва да имат залепена нова винетка на предното стъкло, за да не бъда глобени, като санкцията е 300 лв. Цените на всички видови винетки се запазват, като миналата година - годишният стикер за леки автомобили е 97 лв., месечният - 30 лв., а седмичният - 15 лв. При закупуването им шофьорите трябва да изискват касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази. Винетки се продават в над 2500 разпространителски пункта. От тях 372 са с денонощен режим на работа, част от тях са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове. В дистрибуторската мрежа в момента има над 3,5 млн. винетки, от които 1,8 млн. са годишните за леки автомобили.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.