Противодействие

Похотливецът Уайнстийн съди бившата си компания

Агенция Монитор - петък, 27-10-2017 - 14:03

Обвиненият в сексуално насилие продуцент Харви Уайнстийн изисква по съдебен път бившата му компания да му предостави достъп до корпоративната електронна поща и до личните му документи във фирмата, предадоха световните информационни агенции.

Продуцентът е завел дело в щата Делауеър срещу компания "Уайнстийн", която е основал с брат си. Харви Уайнстийн е заявил пред съда, че е необходимо да защити себе си и компанията от заплахата от изплащане на обезщетения на обвинилите го жени.

"Господин Уайнстийн вярва, че електронната му поща, която основно, ако не и единствено, е използвал по време на трудовия си стаж, съдържа информация, която оневинява него и компанията, за твърдения, които могат да бъдат предявени срещу тях", пише в делото.

Изпадналият в немилост продуцент търси достъп и до личната си папка с документи във фирмата. Той иска да докаже, че изтеклата информация в медиите е взета от нея и компания "Уайнстийн" е оповестила поверителна информация.

След като десетки жени обвиниха Уайнстийн в сексуален тормоз, той беше уволнен от собствената си компания.

Харви Уайнстийн впоследствие беше изключен от Академията за кинематографично изкуство и наука, която присъжда наградите "Оскар", от Гилдията на продуцентите и от Британския филмов институт.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.