Kindling Cracker King цепи дърва с чук

Агенция Монитор - неделя, 22-01-2017 - 15:31

С какво бихте рискували да ударите ръката си - с нещо остро или нещо тъпо? Ако избора е тъпо и има няколко големи цепеници, които трябва да се нацепят на подпалки, може да помогне Kindling Cracker King.

Устройството излято от чугун всъщност е по-голяма версия на съществуващия Kindling Cracker, който бе създаден от Айла Хътчинсън от Нова Зеландия, когато тя е само 13години, но тази версия на устройството ще се продават по целия свят.

 За да се използва, трябва само да се постави парче дърво във вертикално положение, така че долния му край да е опряна в насоченото нагоре острие на Cracker, след което трябва да се удари горния край на дървото с чук. Силата от удара го тласка надолу към острието, разцепвайки дървото. Без опасното замахване с брадва близо до ръката, която държи дървото.

 

Хътчинсън стартира кампания за финансиране на производството на Kindling Cracker King в Kickstarter, като всеки платил сумата от NZ $ 220, около US $ 158, ще може да получи устройство, ако достигне до производство.
Друг уникален подход за цепенето на подпалки предлага устройството Mr. Quicksplit.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.