Прокуратурата в Елена обжалва парични гаранции на хулигани

Иван Първанов - понеделник, 12-02-2018 - 20:08

Районната прокуратура в град Елена протестира определените от съда парични гаранции на двама мъже, арестувани за хулиганство. Магистратите наложиха на Н.Н. и М.К. съответно 1000 и 1500 лв. гаранции, след заплащането на които те да бъдат пуснати отново на свобода. Двамата са обвиняеми затова, че на 5 февруари 2018 г. около 22,00 ч. в град Златарица извършили действия, грубо нарушаващи обществения ред, като деянието се отличава с цинизъм и дързост. Н.Н. нанесъл побой на свой съгражданин, причинявайки разстройство на здравето му и отказал да предостави на служителите на МВР документи за самоличност. Приятелят му М.К. пък увредил чужд лек автомобил, хвърлял стъклени бутилки и ударил кроше на един от полицаите, причинявайки временно разстройство на здравето му и мозъчно сътресение.

Според прокуратурата съществува реална опасност след като отново излязат на свобода двамата мъже да се укрият, да извършат друго престъпление, или да окажат физически или словесен натиск върху свидетели. Затова и държавното обвинение иска от втората съдебна инстанция по отношение на двамата обвиняеми да бъде взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.