БЕХ смени шефове в АЕЦ-а, НЕК и „Булгаргаз“

Агенция Монитор - вторник, 07-02-2017 - 17:27

Съветът на директорите на "Български енергиен холдинг" ЕАД реши да извърши промени в три енергийни дружества, които са в състава на БЕХ, съобщиха от холдинга.

От поста председател на борда на атомната електроцентрала е освободен Жаклен Коен. Неговото място в ръководството на АЕЦ "Козлодуй" заема Петьо Иванов, който е изпълнителен директор на БЕХ.

Извършени са промени и в състава на "Булгаргаз" ЕАД. На мястото на Николай Павлов - член на съвета на директорите и изпълнителен директор, застава Стоян Янчев.

Смяна е извършена и в съвета на "Национална електрическа компания" ЕАД - зам.-министърът на енергетиката Константин Делисивков сменя Христо Георгиев като член на съвета.

От холдинга заявиха, че с кадровите промени се цели подобряване на управлението и стабилизиране на финансовото състояние на дружествата. Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвания.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.