13 двойки избраха да си кажат „да” на 17 юли 2017

Ели Крумова - неделя, 16-07-2017 - 17:30

Вечерните часове за сватби през септември свършиха, в делник се женят гурбетчиите

Пловдивчани хукнаха да се женят заради трите седмици в датата 17 юли 2017г. Общо 13 влюбени двойки са подали документи в общинското предприятие „Радостни обреди” и сватбите им ще се проведат и в трите младоженски дома в Пловдив. Толкова много сватби служителите на общинското предприятие не помнят да са имали в делничен ден. Младоженците споделяли, че трите седмици ще им донесат разбирателство и дълъг семеен живот, обясни шефката на „Радостни обреди” Румяна Толова. Следващата късметлийска дата, която е и последна за тази година с повторение на цифрата „7” е на 27 юли 2017г. Засега за тази дата са се записали да сключат граждански брак само две двойки, но се очаква дотогава бройката на желаещите да се венчаят точно тогава, да се увеличи. На 17 юли пък влюбените двойки са на възраст от 24 г. до 45 години.

Месецът се оказва особено желан от бъдещите сватбари да се сдобият с акт за граждански брак. „Затрупани сме от ритуали. Само за две седмици 45 двойки сключиха граждански брак. Причината за наплива е, че повечето от влюбените живеят и работят в чужбина и единствено по време на лятната си отпуска у нас, могат да сключат граждански брак”, обясняват служителките в „Радостни обреди”. Именно работните дни са най-предпочитани за сключване на брак от гурбетчиите. Някои от тях отиват в „Радостни обреди” напълно подготвени. Носят си всички необходими документи, включително и медицинските бележки и настояват да бъдат венчани на самия ден. В делничните дни таксата е 60 лева, в петък сватбата струва 96 лева, а през почивните дни цената е 138 лева. Изнесената церемония извън обредния дом струва 240 лева. Най-скъпа е така наречената „Тракийска сватба” – 360 лева. Ритуалът включва освен бракосъчетание в ресторанта, където е тържеството, и участие на професионални танцьори и певци. Отсега има много заявки за сватби през септември. Графикът на „Радостни обреди” за този месец е пълен. Всички вечерни часове са заети, а ако има още желаещи да се венчават, трябва да се задоволят с обедна церемония. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.