От страх, че Фабриката за фалшиви новини остава без финансово гориво

Кръгът „Черен лебед“ плете интриги срещу Пеевски

Агенция Монитор - петък, 30-03-2018 - 20:00

„Медиапул“ прави отчаяни опити да прати закона „КТБ“ в КС, за да продължи вторичния грабеж

Нова кампания от манипулации, но по стари опорни точки, стартира срещу депутата и наш издател Делян Пеевски задкулисната шайка от олигарси, политици и журналисти, станали известни благодарение на стенограмите АРГО-гейт като кръга „Черен лебед“.

В ролята на спусък в конкретния случай влизат приетите поправки в Закона за банковата несъстоятелност, с които се спира вторичният грабеж на активи на КТБ. Той бе правен основно от подсъдимия за „обира на века“ - източването на милиарди от трезора Цветан Василев и аверите му. Пак с парите от вторичния грабеж Българския Мадоф, както стана известен банкерът-беглец, финансира и многобройните медии, пръскащи фалшиви новини, както и прилежащите им публични глашатаи и марионетни политици.

Сега, благодарение на поправките в Закона за банковата несъстоятелност, чиито автори са Делян Пеевски и колегите му от групата на ДПС Йордан Цонев и Хамид Хамид, тези финансови инжекции ще бъдат спрени, а

пропагандната машина на

задкулисието ще остане без гориво.

Именно това е и причината както тарторите на Фабриката за новини менте, така и самите болтчета от манифактурата за клевети да водят масирана манипулативна кампания срещу поправките.

Макар да бяха обнародвани в „Държавен вестник“ и да влязоха в сила, „Медиапул“ на бившата говорителка на Иван Костов – Стояна Георгиева, не се отказва от опитите да ги препъне.

Стояна ГеоргиеваСилно притеснена от вероятността пропагандните остриета на задкулисието да останат без финикийското гориво от вторичния грабеж, тя инициира нова истерична кампания срещу текстовете, целяща да накара някой - който и да е, да ги даде на Конституционния съд. Че точно Георгиева стартира кампанията е обяснимо, тъй като именно покровителят й Костов инсталира Българския Мадоф в банката и безе негов своеобразен бизнес партньор, а по време на управлението на Командира България беше разпродадена и разграбена. Понеже политическите марионетки на кръга „Черен лебед“ се провалиха на изборите, институционалните пипала на олигархичната шайка са силно ограничени, затова единственото, което могат да направят е да плетат интриги и да пръскат фалшиви новини,

опитвайки се да притискат

всички възможни публични фигури.

От една страна „Медиапул“, представяйки се за медия и прикривайки факта че е просто пресцентър на олигархичната мафия, задава уж журналистически въпроси към президентството, в които се опитва да подтикне държавния глава да сезира КС. Дребен щрих е, че формулировката на въпросите изглежда като писана от бивш адвокат със спрени права, а не от журналист.

 

Важното е, че след официалния отговор от „Дондуков“ 2, че президентът сезира КС само ако сметне, че наистина е нужно, Стояна Георгиева не се отчайва. Веднага пробва да заформи интрига в БСП, като пуска манипулацията, че и там имало депутати, които много искали да сезират КС, ама имало и такива, които били близки до Пеевски. Нищо че всички от БСП гласуваха за ветото на президента върху поправките срещу вторичния грабеж. Просто Фабриката за флашиви новини действа така – който не изпълнява техните опорни точки е

нарочван за злодей и

за приятел на Пеевски.

Законовите инициативи на нашия издател и колегите му от ДПС винаги са целели разкриването на истината и спирането на грабежа на държавни активи. Ние, медиите от издателската група на Пеевски „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и Агенция „Монитор“ пък от години разкриваме всички далавери на олигархията, създадена при управлението на Иван Костов и разкрила връзките си в наши дни под формата на кръга „Черен лебед“.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.