Пинокио, „Медиапул“ и краставицата

Агенция Монитор - неделя, 12-02-2017 - 18:20

Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.

За Христо Иванов КТБ е като за Мирча Кришан – краставицата. За румънския комик цитирането на процента водно съдържание в зеленчука беше начин да минава всеки изпит в своите скечове. Далеч не скеч, а реалност са обаче опитите на българския провален правосъден министър Христо Иванов, не случайно носещ звучния прякор Пинокио, да блокира всячески дейността на синдиците на КТБ в полза на единия от менторите си – банкера-беглец Цветан Василев. И присъдружният на кръга „Капитал“ сайт „Медиапул“ старателно описва всеки негов напън. След като само преди дни синдиците на фалирания трезор публикуваха анализ, от който ясно лъсна, че Василев е двигател на вървящия вторичен грабеж на КТБ, като вече е отмъкнал или пробва да отмъкне фирми, финансирани от банката с близо милиард, Иванов внезапно престана да иска отчети. За сметка на това обаче заяви, че щял да пита премиера Огнян Герджиков защо в данните на синдиците липсвали данни за авоарите на банката в чужбина. Целта отново е същата – да минира опитите на представителите на държавата в КТБ да спрат новото ужилване, извършвано от Василев и ортаците му у нас.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.