Болният е предаден на близките му на първата гара

Влак взе на автостоп издирван мъж с деменция

КРАСИМИР КРУМОВ - понеделник, 11-12-2017 - 12:51

63-годишният Мехмед се лутал между селата край Хитрино

Локомотивен машинист откри по време на работа и върна на близките му 63-годишен мъж, страдащ от деменция. Продължилото до 1 часа през нощта издирване на изчезналия в неделя мъж не дало резултати.
Мехмед С. изчезнал от дома си в село Единаковци в неделя. След като не могли да го намерят сами, близките му се обадили в полицията. Казали, че се притесняват, защото човекът страдал от деменция и нямало да може да се ориентира и да намери пътя към дома. Полиция и жандармерия започнали претърсването на районна край Единаковци незабавно. Температурите навън паднали през нощта под нулата, час след полунощ Мехмед не бил открит и издирването му било временно прекратено.
Към 9.30 в понеделник машинистът на влак ПВ90101 по маршрута Русе - Шумен забелязал край железния път между Висока поляна и Хитрино в района на стълб 207 мъж. Присъствието му на това място усъмнило жепееца и подал сигнал до дежурния ръководител движение на гара Хитрино. Той от своя страна се свързал с дежурния в полицията и станало ясно, че се издирва мъж с описанието на забелязания.
Машинистът на ПВ90101 спрял влака насред полето, качил го с помощта на пътници във вагона и няколко километра по-нататък след разклона за село Байково предал изчезналия мъж на близките му.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.