Заводът е на стойност 20 милиона британски лири и се простира на площ от 20 000 кв.м.
Снимки Jaguar Land Rover

Завод на SVO вдъхновен от Формула 1

Денислав Стоянов - неделя, 17-07-2016 - 17:00

В новия център се произвеждат специалните Jaguar и Land Rover

Специалното подразделение на Jaguar Land Rover за специални и индивидуални автомобили Special Vehicle Operations (SVO), официално откри новия си Технически център в централна Англия. Модерният завод е вдъхновен от инженерен център на Формула 1. Той включва производствена зона, една от най-екологично съобразните и усъвършенствани зони за боядисване, изработена по поръчка зона за пускане в експлоатация, техническа зона, зона за презентации и офиси. Новият Технически център позволява на компанията да надгражда успешните модели Range Rover Sport SVR, Range Rover SVAutobiography и Jaguar F-TYPE SVR, и да осигури отлична основа за растежа на SVO с въвеждането на вълнуващи нови програми за персонализация на моделите.

Компанията ще надгражда успешните модели Range Rover Sport SVR и Range Rover SVAutobiography.

Иновативният завод на стойност 20 милиона британски лири, който се намира близо до Ковънтри, ще бъде седалище на SVO и ще включва зони за производство, боядисване, пускане в експлоатация и презентиране на площ от 20 000 кв.м. Новият Технически център е символ на растежа на специалното подразделение на Jaguar Land Rover – SVO, създадено през юни 2014 г. за да изгради бизнес, отговарящ за водещи автомобилни продукти, персонализация на автомобили, програми за класически модели от Jaguar Land Rover Classic и вълнуваща гама от култови продукти.

Работилницата е създадена за финалното сглобяване на автомобилите на ръка с най-високо качество.

Новият Технически център на Special Vehicle Operations е голяма стъпка напред към удовлетворяването на желанията на най-взискателните клиенти на компанията. В центъра има над 200 квалифицирани работници, които са се посветили на върхово качество и майсторска изработка във всичко, което правят.

В бъдеще клиентите ще могат чрез покана от производителя да посещават изработената по поръчка зона за въвеждане в експлоатация на Техническия център, където ще се запознават с безкрайната гама от възможности за създаване и персонализация на техния автомобил Jaguar или Land Rover. Член на дизайнерския екип на Jaguar или Land Rover ще бъде на мястото, за да помага на клиента в процеса.

В новия Технически център се правят програми за персонализация на Jaguar F-TYPE SVR.

Новият завод предлага водещо в индустрията качество, прецизност и възможност за избор. Клиентите ще могат да участват в дизайна на собствените си автомобили, за да им придадат истинско чувство на емоционална връзка с нещо уникално, което са създали. Целта на компанията е постепенно да разширява портфолиото си и да удовлетворява и надхвърля желанията и на най-взискателните клиенти. Историята на моделите SVO продължава в Техническия център и след като клиентът си тръгне, тъй като автомобилът трябва да бъде боядисан и довършен на ръка в другите три зони на сградата. Качеството и вниманието към детайла са вдъхновени от водещите стандарти в моторните спортове.

Тагове:  JaguarLand-RoverRange-Rover

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.