Замесиха Пеевски дори в студентски скандал

Агенция Монитор - неделя, 03-12-2017 - 21:06

Фабриката за фалшиви новини катастрофира пред напора на менторите си да изработва денонощно лъжи срещу Делян Пеевски. След като, в опит да изпълни норматива от поне една новина менте, намеси името на депутата и наш издател в какви ли не сфери на обществения живот, манифактурата за клевети опря и до студентските среди, в резултат на което акостира в полицията. По обичайния за Фабриката начин, първо „Офнюз“, а след това „Фрогнюз“ на агент Академик на ДС Огнян Стефанов пуснаха публикация, според която блогър бил заплашван от Студентския съвет на УНСС заради колаж с Пеевски.

Както е обичайно за Фабриката, статията първо е пусната в един от сайтовете - рупори на Фабриката за фалшиви новини - Офнюз, и след това е препечатана във Фрогнюз

При по-внимателното разплитане на историята се оказва, че т.нар. блогър Йордан Стефанов измислил псевдосъбитие (според собствените му обяснения) в опит да омаловажи лекцията във вуза на евродепутата Николай Бареков в петък, при която беше разобличена манифактурата за лъжи, обслужваща интересите на олигарсите Иво Прокопиев, Цветан Василев, Сашо Дончев, Огнян Донев и Гриша Ганчев. Като „лектор“ сложил на плаката мишена №1 на престъпната олигархична компания – Делян Пеевски, макар той да няма нищо общо със събитието от петък, но това, както знаем никога не е спирало флагманите на манифактурата за лъжи. Като дата Стефанов написал 1 януари.

Блогърът се оказва редовно перо на Офнюз

А като организатор – Студентския съвет на УНСС. От съвета го предупредили, че трябва да махне плаката, защото съдържанието му представлява откровена лъжа и след като блогърът не го направил депозирали жалба в полицията. В опит да защитят Стефанов пък от Фабриката за фалшиви новини се пробват да го изкарат жертва на заплахи, а „Фрогнюз“ услужливо окачествява плаката като „шега“. Цялата тази история можеше и да мине под знака на безвкусната халтура, ако въпросният блогър всъщност не се оказва отдавнашно „перо“ на същата тази Фабрика. И по-конкретно на „Офнюз“. Проста проверка в търсачката на сайта показва, че сайтът е публикувал няколко негови мисловни напъна от началото на годината досега, макар и в научната секция. Причината да е позициониран там е проста – Стефанов по професия е микробиолог, като в момента прави докторантура. Защо внезапно е решил да се пробва и в политическата тематика е въпрос с относително лесен отговор. А докато читателите го осмислят може би ще им е полезно да знаят, че извън въпросния псевдоскандал се е изявявал в теми като например урана във водата. И е обяснявал, че „уранът е просто част от нашето ежедневие“. 

 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.