Цените на чадърите и шезлонгите ще се определят в зависимост от групата, в която попада съответният плаж, каза Ангелкова.
МОНИТОР

Разделят морските ивици на 4 групи

Агенция Монитор - вторник, 04-07-2017 - 16:01

Морските плажове ще бъдат разделени на четири групи. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на общественото обсъждане на промените в Закона за устройството на черноморското крайбрежие (ЗУЧК).

По думите на министъра ще се дефинират четири основни групи плажове, като за първите три от тях се предлага и създаването на подгрупи. Обособяването ще зависи от географското разположение на плажа, степента на урбанизация на прилежащите му територии, природно-климатичните и екологичните му характеристики, близостта до туристически дестинации и посещаемост. Добавен е и показател дали плажът е естествен или изкуствен.

С промените се въвежда изискване размерът на концесионното плащане, както и цените на чадърите и шезлонгите да се определят в зависимост от групата, в която попада съответният плаж, разясни Ангелкова.

Вярваме, че с предложените нововъведения ще създадат по-добри и благоприятни условия не само за посетителите на морските ни плажове, но и за бизнеса. Така за всяка ивица ще има характерна (собствена) тежест в методиката за определяне на минималното концесионно възнаграждение. Също така трябва да се вземат предвид и разходите, които се правят за поддържането й, каза Ангелкова.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.