Магнитните бури докарват тежко главоболие
Интернет
Четири дни смущения в магнитосферата

Бум на депресии и инфаркти заради магнитни бури

СИЛВИЯ НИКОЛОВА - сряда, 29-03-2017 - 19:00

Хронично болните в кризи чак до неделя

Тридневни магнитни бури носят депресии, инфаркти и покосяват страдащите от кардиологични проблеми и бъбречни заболявания. За това предупредиха лекари. Обострянето на болежките е заради смущения в магнитосферата в резултат на средни по интензитет, но упорити магнитни бури. Независимо, че те не са от най-силните, са придружени и с редица други смущения в магнитосферата, които ще продължат чак до неделя и неизбежно удрят по всички хронични заболявания.

Усилват се и мигрените, а хората с нарушения във вестибуларния апарат може да бъдат приковани на легло.

Магнитните бури, които са от 4-то ниво и се класифицират с оранжев код. Те се изразяват най-вече в безсъние, главоболие, обостряне на хронични заболявания, лудите буйстват.

Ден–два преди проявяването им, както и толкова след това, хората със сърдечно-съдови заболявания, на периферната нервна система, с проблеми с вестибуларния апарат, остри психични състояния и депресии ги усещат, състоянието им се влошава. Причината според учените е в това, че активността на слънцето, причиняваща смущенията, е пресякла нулевия слънчев меридиан и е преминала от източното полукълбо на Слънцето към западното, което е с по-силна геоефективност. Затова не се учудвайте, ако близките и колегите ви, а и самите вие станете раздразнителни без повод или постоянно страдате от главоболие.

В следствие от отделения радон в атмосферата по време на тези процеси се обострят състоянията и кризите.

Ако по време на тези аномалии човек не се почувства добре, да потърси джипито си или кардиолог и в никакъв случай да не прибягва до самолечение, препоръчват лекарите.

Три дни без алкохол, мазни храни, намаляване на цигарите и повече витамини ни спасяват от депресията, която докарват смущенията в магнитосферата в резултат на завишената слънчева активност, съветват лекарите.

В дни с такива промени в атмосферата не само да не се преяжда, но да се спи нощем повече от 7 часа, да не се приемат много течности вечер и в никакъв случай да не се употребява алкохол.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.