Представляващият ВСС: Мечтата на Лозан Панов и Христо Иванов е овладяване на прокуратурата

Агенция Монитор - вторник, 16-05-2017 - 10:15

С господин Калпакчиев работим от някакво време. Това, което е публикувал в неговия блог, не е той автора, но хайде. В мотивите си той иска освобождаване на главния прокурор. Първият е, че той е нарушил принципа на независимост, обаче както от изявленията на главния прокурор, така и от думите на Дончев и Гергов не се установява главният прокурор да се е поддал на натиск. Няма съмнения за неговата безпристрастност, отказал е влияние. Това значи, че не е нарушил принципа за независимост, заяви представляващият ВСС Димитър Узунов в отговор на поредната атака в ефира на Нова ТВ от страна на гравитиращия около олигархичните среди в Темида член на съвета Калин Калпакчиев във връзка със срещата, на която присъствали Георги Гергов и газовият барон Сашо Дончев.
Това, че Цацаров не се харесва на господин Калпакчиев и на господин Панов, е друг въпрос, контрира Узунов опитите на Калпакчиев да злепостави главния прокурор.
Президентът е разумен човек и няма да се поддаде на интригата на господин Панов. Все пак Румен Радев няма правомощия да проверява който и да е, най-вече главният прокурор, коментира той и безумното искане на шефа на ВКС, подтикващо президента към нарушаване на конституцията. Този случай е раздухван, защото изконната мечта на Лозан Панов и Христо Иванов е отстраняването на Сотир Цацаров и овладяване на институцията. Целта е той да бъде унижен и дискредитиран и доверието в институцията да падне. Не ви ли прави впечатление групата, която инициира това нещо. Защо не поиска проверка около посещенията на Панов в една адвокатска кантора, защо не се разследва полупиянската прегръдка на Цветан Василев. Защо не искате да проверим господин Лозан Панов и ходенето му в кантората, защо го прави, дела ли договаря, попита риторично Узунов и добави, че няма общо между двата случая, като Цацаров е направил срещата посред бял ден, до съдебната палата и е бил с охраната си, а не се е врял в кантора на адвокати сам.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.