Според немския икономист стандартът на живот на Апенините се евърнал на нивото от преди 17 години.
СНИМКА ZZPNETWERKNEDERLAND.NL
Германски икономист:

Италия може да излезе от еврозоната

Агенция Монитор - понеделник, 02-01-2017 - 10:56

В дългосрочна перспектива Италия може да напусне еврозоната, прогнозира шефът на германския Институт за икономически изследвания (Ifo) Клеменс Фойст. „Равнището на стандарта на живот в Италия сега е на нивото от 2000 г. и без промяната му към по-добри италианците в един момент може да не искат да са в еврозоната”, твърди експертът, цитиран от вестник Tagesspiegel.

Според него евентуално одобряване от Германия на европейска програма за помощ на Италия ще натовари още повече немските данъкоплатци с разходи, за които те няма да имат информация и няма да могат да контролират. Фойст предлага германският парламент да отхвърли плановете на ЕЦБ, за определяне на размера на помощта, която Берлин ще е длъжен да отпусне за да се задейства сценарият за неограничено изкупуване от банката на италиански държавни облигации.

Германският икономист смята още, че в ЕС се очертават все по-големи разделения.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.