Отнемането на лиценз - мисия невъзможна

Агенция Монитор - петък, 13-04-2018 - 18:04

Над 4 години КЕВР не успя да отнеме лиценза на нито едно от ерепетата, позволили си да погазят Закона за енергетиката. Две от тях си платиха по милион глоба. Третото обаче, което сега се продава и около това след Нова година се вдига голям шум, успяло да се уреди през съда да не даде нито лев. Въпросът с лиценза на ЧЕЗ ще се решава до края на май. Наивно ще е обаче да вярваме, че КЕВР ще се реши да го отнеме. Просто ще продължи по инерция, както постъпи и с другите две дружества.

Сега същите тези ерепета са поискали астрономически, не само за нашите стандарти, увеличения на цените на тока за домакинствата. От регулатора пък обещават да не го допуснат, но преди това щели да проверяват инвестициите им. Дали са направени наистина или само на книга. Да не забравяме, че въпросните дружества съдят България в съда във Вашингтон, и то не за лев или два, а за стотици милиони евро, защото им били погазени инвестиционните стремежи.

Цялата каша в цялата ни енергетика и с това дело се забърка заради скъпия ток, който сме задължени да изкупуваме от ВЕИ-та, американските тецове, като договорите за последните са наследство от управлението на Костов и компания.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.