В основата на специалното издание Volvo Ocean Race е настоящият модел V90 Cross Country.
Снимки Volvo

Volvo пусна V90 Cross Country посветено на регата

Денислав Стоянов - вторник, 31-10-2017 - 08:33

Специалното издание на луксозното комби е в чест на Volvo Ocean Race

Шведският автомобилен производител Volvo пусна специално издание на луксозния модел V90 Cross Country по случай старта на най-мащабната и продължителна околосветска регата Volvo Ocean Race. Клиентите, които ще си купят ексклузивната версия на приключенското комби, ще допринесат директно за опазване на здравето на световните океани. Компанията Volvo ще дари по 100 евро за всеки от първите 3000 автомобила V90 Cross Country Ocean Race, в подкрепа на научната програма на регатата срещу замърсяването на океаните с пластмасови отпадъци. Цялото дарение, възлизащо на 300 000 евро, подчертава дългосрочния ангажимент на Volvo за опазване на околната среда. Самият автомобил ще е екологичен и няма да замърсява океаните, тъй като подовата му настилка ще се състои от еконил, произведен фабрично от изцяло рециклиран найлон, включително от изоставени рибарски мрежи, събрани от морското дъно.

Експресивният дизайн и цветовата комбинация на екстериора отличават V90 Cross Country Ocean Race.

Специалното издание на Volvo V90 Cross Country Ocean Race е проектирано от дизайнерите на Volvo, съвместно с група инженери от отдела за специални автомобили в Торсланда, Швеция, които отговарят за разработването на ексклузивни модели, на луксозните издания Excellence, както и на полицейските версии на V90 и V90 Cross Country. В основата на Volvo V90 Cross Country Ocean Race е настоящият модел V90 Cross Country със стандартните характеристики, като задвижване на всички колела, увеличен пътен просвет и оптимизация на шасито за повече комфорт и контрол над управлението при всякакви пътни и метеорологични условия. Експресивният дизайн и цветовата комбинация на екстериора и тапицерията отличават V90 Cross Country Volvo Ocean Race от останалите модели от серията 90 на Volvo.

Задвижването на всички колела и увеличеният пътен просвет дават възможност за прекосяване на реки.

Интериорните детайли в матово сиво и ярко оранжево са комбинирани с кристално бял екстериорен цвят, уникални шевове на тапицерията и специални колела. „V90 Cross Country Volvo Ocean Race е автомобил за всякакви условия, той може да бъде шофиран както по нормалните градски улици, така и извън отъпканите пътища”, заяви Дан Олсън, вицепрезидент на отдела Специални превозни средства и аксесоари във Volvo. „Освен това включва широка гама от специално разработени функции, като интегрирано подвижно осветление, допълнителни изходи за захранване и водоустойчиви материи“. Първите 3000 коли ще се предлагат на 30 пазара в света, включително в повечето европейски държави, както и в САЩ, Япония и Китай.

Интериорните детайли в матово сиво и ярко оранжево са комбинирани с кристално бял екстериорен цвят.

Екипът учени от Volvo Ocean Race оборудва яхтите в тазгодишното издание на регатата със специални сензори, които ще събират данни от някои от най-отдалечените части на океаните, включително информация за температурите, атмосферното налягане, теченията и скоростта на вятъра. Събраната информация ще се използва за изготвянето на още по-прецизни метеорологични прогнози и климатични модели, в помощ на учените по цял свят. Яхтите ще измерват нивата на соленост, CO2 и количествата водорасли в заобикалящата ги морска вода. Тези измервания, в комбинация с други данни, ще помогнат да се изгради още по-пълна картина за нивото на замърсяване с пластмасови отпадъци и отражението му върху живота в океана.

Подовата настилка ще се състои от еконил, произведен фабрично от изцяло рециклиран найлон.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.