Изсечените дървета са от вида габър и летен дъб.
МОНИТОР
КРАЙ МЪГЛИЖ

Бракониери изсекоха 564 дървета в защитената местност

Агенция Монитор - вторник, 09-01-2018 - 15:17

Бракониери са изсекли 564 дървета в защитената местност „Туловска кория“, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите. Вандализмът е бил установен, след като служители от дирекцията в Стара Загора са извършили проверка по подаден сигнал на територията на Държавно горско стопанство – Мъглиж. На място са открити изсечените дървета от вида габър и летен дъб. Общият размер на незаконно добитата дървесина възлиза на 76 кубически метра.

Служителите по горите са констатирали, че безогледното посегателство срещу природата е извършено в периода от 20 декември на миналата година до 3 януари 2018 г. от неизвестен засега извършител.

„Туловската кория“ е обявена за природна забележителност през 1961 г. През 2002 г. е прекатегоризирана в защитена местност, като целта е да се опазят остатъци от вековна дъбова гора.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.