Мая Манолова с кмета на Стара Загора Живко Тодоров
Снимка Авторът
Мая Манолова:

19 000 пенсионери с ваучери за Великден

Христо Христов - събота, 23-04-2016 - 13:06

19 000 пенсионери ще получат ваучери от по 20 лв. за хранителни продукти в самото навечерие на Великден в рамките на националната кампания „Великден за всеки“, обяви в Стара Загора навръх Лазаровден националният омбудсман Мая Манолова.

Общественият посредник беше гост на празника, отбелязван от самодейците при старозагорското читалище „Свети Климент Охридски“, които пяха и танцуваха насред парк „Александър Стамболийски“.

Според Манолова до момента в инициираната от нея кампания са събрани 380 000 лв., най-активно са работили в Старозагорска област, където в касичките са постъпили 50 000 лв. Те ще отидат за подпомагане на 2 500 възрастни мъже и жени, които няма да получат по 40 лв. увеличение от правителството за големия християнски празник.

Ваучерите ще могат да бъдат използвани в 5 000 магазина по силата на сключени договори с „Български пощи“ ЕООД.

Финалната точка на кампанията ще бъде поставена в сряда, част от средствата, които ще бъдат допълнително разпределени от обществения съвет ще отидат за подпомагане на пенсионери за Гергьовден.

Списъците с най-нуждаещите се дядовци и баби са предоставени от НОИ. Близо 150 000 козунака ще дарят за Великден от Асоциацията на хлебопроизводителите, събират се още млечни и месни продукти.

Само преди няколко дни Манолова представи в Плевен дарение от апаратура за рехабилитация и физиотерапия на стойност 60 000 лв. Техниката се предоставя на бъдещия специализиран център за физикална медицина. Средствата са предоставени от верига хипермаркети.

Манолова обяви че учредява специален приз за добротворчество „Добро сърце“, нейният личен фаворит в тази кампания бил кметът на Стара Загора Живко Тодоров.Тя подчерта, че кампанията „Великден за всеки“ се осъществява от нея и доброволци в извънработно време. На над 5 000 писма с въпроси и казуси е отговорил националният общественик посредник от избирането си от парламента до началото на април.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.