Снимки Христо Петров

Mercedes-Benz показва три нови джипа

Денислав Стоянов - събота, 17-10-2015 - 15:12

GLE, GLE Coupe и GLC дебютират на Автомобилен салон София 2015

Три нови високопроходими модела са премиерните звезди на щанда на Mercedes-Benz на Автомобилен салон София 2015. Посетителите на изложението ще видят за първи път моделите GLE, GLE Coupe и GLC. Новият GLE е наследник на познатия ML, когото считаме за основател на премиум SUV сегмента през 1997 година и от тогава е един от най-успешните модели в света. GLЕ предлага най-съвременната и ефективна задвижваща технология в комбинация с висок комфорт, функционалност и здравина, като типичен офроуд модел. GLE ще продължи успешната история на бестселъра ML. Автомобилът впечатлява с атрактивен дизайн, многообразен характер и дълъг списък от асистиращи системи познати от новата S-класа. Разширена е гамата от двигатели за GLE предлага пет ефективни и мощни 4, 6 или 8-цилиндрови мотора. Не по-малко впечатляващ е и първият Mercedes-Benz с plug-in-hybrid технология.

GLE впечатлява с атрактивен дизайн, многообразен характер и асистиращи системи от новата S-класа.

 

 

Модификациите Mercedes-AMG GLE 63 и 63 S излъчват ексклузивност и спортна мощ. Задвижват се от 5,5-литров битурбо V8 двигател с мощност 557 к.с. във варианта AMG GLE 63 и 585 к.с. в модификацията AMG GLE 63 S Шасито е претърпяло съществени подобрения с цел повече динамика и пъргавина. Отличното спортно поведение на AMG е подчертано от бързата реакция на двигателя и краткото време за смяна на предавките.

С новия GLE Coupe марката Mercedes-Benz влиза в нов и много вълнуващ сегмент и вече печели нови клиенти за марката. Новият GLE Coupe е създаден за хора, които търсят модерен лукс и спортна динамика в едно. Технологичните подобрения и нововъведения в новия Mercedes-Benz GLE Coupe задават нов еталон в сегмента.

С напълно новия модел GLE Coupe марката Mercedes-Benz навлиза в територията на BMW X6.

 

 

Премиера за България на автомобилния салон прави и второто поколение на средноразмерния SUV от Mercedes-Benz, който вече се нарича GLC вместо GLK и представлява голяма стъпка напред по технически показатели и дизайн решения. Новият GLC е единственият модел в сегмента, който предлага опция за оборудване на шасито с въздушно окачване и електронно контролирани адаптивни амортисьори. При програма Sport шасито е по-стегнато и допълнително намалено с 15 мм. Специално разработения офроуд пакет има до пет допълнителни програми. В офроуд режим адаптивното въздушно окачване оптимизира контакта на гумите със земята и осигурява безпроблемно придвижване по чакъл или пясък. В режим Incline се изкачват стръмни склонове, а режимът Trailer е създаден за управление на прикачен товар. Всички модели са със задвижване на четирите колела 4MATIC с разпределение на въртящия момент 45:55% между предната и задната ос. Стандартна за моделите GLC 220d, GLC 250d и GLC 250 е 9-степенната автоматична скоростна кутия 9G-TRONIC.