В края на месеца общинарите в Казанлък може да приемат нови такси за туристическите услуги.

20 лв. за селфи с Царица Роза

Христо Христов - четвъртък, 21-07-2016 - 17:09

От 10 до 20 лв в зависимост от използвания фотоапарат (собствен или на фотограф-професионалист) ще струва догодина снимката на турист с бъдещата Царица Роза в Казанлък, ако на предстоящото си заседание в края на месеца местните старейшини приемат новите такси за туристическите услуги.

До сега никой не плащаше за възможността да се щракне за спомен с най-красивата казанлъшка абитуриентка, на това се слага край заради ...големите разходи по инфраструктурата в Долината на тракийските царе, настояват вносителите на измененията.
Според предложените промени билетчето за историческия музей „Искра“ и в новооткрития Музей на розата ке струва двойно по-скъпо от досега: за възрастните ще е 8 лева в постоянната експозиция на музея и в трезора, а в Музея на розата – 6 лева. От 8 на 20 лева пък скача пакетната цена за неорганизирани възрастни туристи, които могат срещу тази сума да разгледат постоянната експозиция в ИМ „Искра“, копието на Казанлъшката тракийска гробница, Етнографския комплекс и Музея на розата.
Предложението предвижда двойно да се увеличат и входните билети за оригинала на Казанлъшката гробница, като там цената става 40 лева за възрастни. За посещение в копието входът ще бъде 6 лева, ако промените получат одобрението на Общинския съвет. Същите цени се предлагат и за останалите социализирани могили - гробницата на Севт III, “Оструша“, Шушманец“, „Хелвеция“, „Грифони“.С билети пък от по 20 лв ке могат мераклиите да наблюдават на живо конкурса за озбир на бъдещата царица. Има и вариант за 5 лв, но правостоящ.Не са пощадени и пещеходците, които ще се бръкнат за по десетачка ако искат да преминат по екомаршрута  „По стъпките на траките“ до мегалита на Богияна майка край Бузовград.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.