Цветанов в павликенското село Горна Липница.
Снимка Авторът
Зам. предс. на ГЕРБ Цветан Цветанов:

Икономическият растеж е пътя за увеличаване на доходите

Иван Първанов - неделя, 12-03-2017 - 15:10

„Доходите на хората в България могат да бъдат увеличени само тогава, когато има висок икономически растеж, какъвто ГЕРБ е доказал, че може да постига”. Това каза заяви при посещението си в община Павликени зам. председателят на партията Цветан Цветанов. Той прикани избирателите когато след две седмици отидат да гласуват, да преценят кой партия какво реално е направила за развитието на България. „Ако нашите опоненти ви обещаят, че ще управлява добре, ги попитайте защо преди не го направиха. Спомнете си само какво беше преди две години, когато фалира банка, българите протестираха, а държавата беше в дефицит 5,5 %. Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов остави излишък в бюджета, въпреки че разплатихме стари задължения от кабинета „Орешарски” в размер на повече от 6 млрд. и именно от този излишък сега служебното правителство ще отпусне допълнителните пари за пенсионерите за Великден.

Според Цветанов сред приоритетите на ГЕРБ за развитие на Северна и Северозападна България са доизграждането на автомагистрала „Хемус” и високоскоростният път Русе – Свиленград. „С подобряваето на инфраструктурата регионите наистина се съживяват икономически, но добрите пътища спасяват и човешки животи”, каза още той. Зам. председателт на ГЕРБ обясни, че партията поема само ангажименти и решения, които реално може да изпълни. „Ние искаме да върнем знаещите и работещите хора, които напуснаха страната. В следващия управленски мандат ГЕРБ ще заложи на инвестиции в образованието, защото доброто образование е предпоставка за развитието и на всички други сектори. В управлението на ГЕРБ се предвижда задължително посещаване на училище, което да е обвързано с получаването на социални помощи. Наш приоритетен ангажимент е и здравеопаването да бъде адекватно на потребностите на хората. Ще въведем електронна здравна карта, където ще е събрано цялото здравно досие на всеки пациент. ГЕРБ се ангажира и с осигуряването на финансов ресурс за да може държавата да подкрепя семействата с репродуктивни проблеми. Ще подкрепяме и земеделието и всичко което формира брутния вътрешен продукт за да продължи икономическия ръст”, каза Цветанов. Според него на предстоящите парламентарни избори хората ще трябва да избират между популизма и реалните решения за България.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.