Новият изпълнителен директор Михаил Христов
Монитор

Смениха изпълнителния директор на Медицинския одит

Силвия Николова - сряда, 01-03-2017 - 16:22

Председателят на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса д-р Михаил Христов става изпълнителен директор на Изпълнителната агенция „Медицински одит”, съобщиха от министерството на здравеопазването. Служебният здравен министър д-р Илко Семерджиев вече е подписал заповедта. Досегашният изпълнителен директор проф. д-р Златица Петрова, остава на работа в агенцията, увериха от ведомството.

Д-р Михаил Христов е завършил медицина със специалност „Ортопедия и травматология“, както и магистратура по стопанско управление със специализация „Здравен мениджмънт“. В периода 1999-2000 г. той е началник отдел в Националната здравноосигурителна каса, а след това до 2007 година ръководи Регионалния център по здравеопазване – София. Новият директор на ИАМО има солиден опит и в сферата на доброволното здравно осигуряване , както и в администрациите на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ и Изпълнителната агенция по трансплантации.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.