Снимка БГНЕС архив

Борисов: Ще отпуснем 3 млн. лв. на Хайредин за язовирите

Агенция Монитор - събота, 10-03-2018 - 09:49

Постановление на правителството за отпускане на 3 млн. лв. за язовирите в Хайредин ще бъде прието днес. Това обяви премиерът Бойко Борисов на извънредното заседание на Министерски съвет за обсъждане на мерки за гарантиране на сигурността на населението във връзка с рисковете, създадени от препълването на язовири.

„Когато се готвим за бедствия, е хубаво да се прави в хубаво време, а не когато e настъпило бедствието“, каза премиерът на заседанието и изтъкна, че месеци наред се наблюдава процес на "безкрайно администриране" между държава и общини, агенции и структури, по отношение на състоянието на язовирите. Той заяви още, че безкрайно се вбесява от това, че чува как нещо не може да стане заради административни и други причини. „Лавинообразно нарастват цени, суми и всичко останало“, коментира премиерът.

Той информира, че вчера е имал среща с хидроинженери от Враца и попита какво толкова сложно има да се поддържат съоръженията. „Това са едни кранове и те се поддържат в изправност“, отбеляза премиерът. Той напомни, че в страната има 7000 язовира.

В заседанието участват също директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР Николай Николов, заместник-председателят на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор Кирил Войнов, както и областните управители на Враца и на Монтана.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.