Спортното министерство дължи на столичната хазна 1 млн. лв.

Плащат разсрочено такса "смет" на „Българска армия“

Агенция Монитор - вторник, 04-04-2017 - 18:19

Министерството на спорта ще плати разсрочено борчове в размер на 1 083 081 лева, натрупани за такса смет и данък сгради за стадион „Българска армия“ и за базата в Панчарево на ЦСКА. Налозите са за периода от 2011 година до 2015 година. От министерството са поискали от Столична община да платят на пет равни вноски натрупаните задължения до 2021г. Така всяка година през април ще се превеждат по около 230 000 лева в хазната на „Московска” 33.
Неплатените данъци и такси, касаят имотите -стадион „Българска армия“ и за базата в Панчарево, които са предоставени за ползване през март 2012 г. на ПФК „ЦСКА” АД. Дружеството беше обявено в несъстоятелност от Софийски градски съд година по-късно. „Съгласно договорите ПФК „ЦСКА” АД е поело задължение да заплаща данъка върху недвижими имоти и таксата за битови отпадъци за посочените имоти, но не е сторило това”, пише в мотивите спортното ведомство.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.