Фалшивите новини преброиха двойно повече протестиращи музиканти

Агенция Монитор - петък, 20-01-2017 - 18:02

Тенденцията, наречена „фалшиви новини” (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличава „фалшивите новини“, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.

„Дневник“ на Иво Прокопиев информира по свой си начин аудиторията за протест на музиканти. Проблемът е, че протест има само срещу конкурса за шеф на Филхармонията, а също и че недоволните не са 60 души, а не повече от 30 на брой. Интересното е, че статията се позовава на друга интернет медия, в която пише, че недоволните са около една пета от състава, което реално е около 20-30 души, но минавайки през „Дневник“, Фалшивата новина, рязко добива по-мащабен вид. Ако се питате защо е тази акция, отговорът е, че инициатори на протеста са учредители на партията на Прокопиев.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.