Пускат онлайн борса за стажове за ученици

Мила Мишева - петък, 15-12-2017 - 14:08

 

Нова онлайн платформа ще свърза бизнеса и учениците в София. Работодателите ще обявяват оферти за стажове и обучения и ще разполагат с данните за учениците и специалностите, в които се обучават. Това ще бъде възможно след като днес Министерството на образованието и науката и Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции /СОАПИ/ подписаха Меморандум за сътрудничество. Така всъщност се даде старт на създаването на интернет базирана платформата „Дигитална карта на образователната система в Столичната община за подготовка на кадри“.
Образователният министър Красимир Вълчев припомни, че професионалното образование e приоритет не само на МОН, но и на правителството. Очаква се новата платформа за заработи през март и да бъде публично достъпна. 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.