3D печат предоставя индивидуален дизайн за MINI

Агенция Монитор - сряда, 27-12-2017 - 14:26

MINI стартира програмата си MINI Yours Customized, която позволява изработването по поръчка на някой вътрешни и външни декоративни елементи с дизайн на клиента. Използвайки 3D печат и лазерно гравиране в Германия, клиентите може да изберат собствен дизайн за мигачите на предните калници, арматурното табло, LED осветените алуминиеви прагове на вратите и LED прожекторите на вратите.


Клиентите избират дизайн чрез онлайн магазин и информацията се изпраща до съответното производствено съоръжение за изработка. За 3D отпечатаните пластмасови детайли има избор от пет цвята, различни покрития на повърхността, модели, полета за текст и избор от икони, както и възможност за мащабиране и свободното разполагане на всеки от елементите и дизайните на шаблона.


Това позволява високо ниво на индивидуалност, като праговете на вратите, които могат да имат различни цветове и имена за всяка от вратите на автомобила.


Алуминиевите прагове на вратите могат да бъдат персонализирани с лазерно гравирания подпис на клиента или името му с избрания от него шрифт. Шлифованите или черни алуминиеви прагове на вратата могат да бъдат гравирани с шаблони и икони от библиотеката на MINI. Светлините в праговете се захранват с батерии и се задейства чрез магнитен превключвател при отваряне на вратата.


Персонализираните LED прожектори за предните врати се предлагат, подобно на интериорните декоративни елементи, в три цвята, няколко опции за шаблони, полета за текст и подпис, както и възможността за различен цвят светлина и прожекция за вратите на шофьора и на пътника до него.


Частите могат да бъдат доставени само за няколко седмици, а MINI твърди, че детайлите могат лесно да се сменят от самия клиент или от оторизиран дилър на MINI.

Пластмасовите декоративни елементи могат да се свалят и да се сменят с новата част, докато LED праговете на вратите се залепват, а прожекторите на вратите могат да бъдат сменяни с подмяна на плъзгача от долу на вратата. Персонализираната гама MINI Yours Customised ще бъде достъпна в Европа в началото на 2018 г..

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.