Снимки: Samsung

Ново устройство и приложения от Samsung

Агенция Монитор - сряда, 22-02-2017 - 13:07

Samsung ще представи четири нови концепции за виртуална (VR) и добавена (AR) реалност на Световния мобилен конгрес (MWC) през следващата седмица. Творение на C-Lab, вътрешния инкубатор за идеи на компанията, който създава устройства, като следящия талията колан Welt, сега предлага приложение в помощ на хората с увредено зрение да четат текст и гледат видео, система за картографиране, която показва как новите мебели ще стоят у дома, VR / AR очила, които действат като безжичен монитор, както и ориентираната за пътуване платформа за 360 градусово видео.

Monitorless е може би най-интересен от новите предложения на Samsung. Приличаща на големи слънчеви очила, това е хибридна VR / AR система, която може да бъде свързана към смартфон или компютър чрез Wi-Fi и да се използва като безжичен екран. Устройството може да се използва за гледането на видео или играенето на компютърни игри, а електрохромично стъкло позволява премине между настройка за VR с голяма картина и наслагване на AR към реалния свят.

 

Relúmĭno е приложение за Gear VR, проектирано в помощ на хора с различни зрителни увреждания ,като им помага да четат, да гледат видео, разглеждат снимки, сърфират в интернет и всичко друго, което може да се прави с екран. Фокусирането на съдържание е част от това, но системата може да помогне и на хора с слепи петна във зрителното им поле, като приложението може да представи невидимата част от изображението някъде другаде на екрана. Също за страдащите от metamorphopsia, състояние при което правите линии се виждат вълнообразни, Relúmĭno ще помогне с мрежова диаграма.

 

За пазаруващите през интернет, които не са сигурни дали някой нов диван ще се пасне, физически или естетически в дневната може да помогне VuildUs. С помощта на 360-градусова камера засичаща дълбочина и приложение, системата е проектирана да прецени размерите на стаята и виртуално да се поставят мебели в нея, което позволява да се провери, как изглеждат и дали ще поместят в наличното пространство.

Последно, но не и най-малко интересно е traVRer, платформа за 360-градусови видео клипове от световно известни места и забележителности. Samsung казва, че потребители ще могат да се движат наоколо във виртуалното пространство чрез преминаване към различни видеоклипове, направени от различни ъгли, без да е необходимо да прескачат из менюта.Няма информация за това кога или дали изобщо тези прототипи някога ще стигнат до пазара, но Samsung ги представи на щанда си по време на Световния мобилен конгрес в Барселона от 27 февруари до 02 март.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.