Снимката е архив

Изготвят виртуална карта на детските площадки в София

Агенция Монитор - събота, 18-02-2017 - 14:20

До края на март Столична община ще публикува виртуална карта на детските площадки в София, съобщиха от "Гражданска инициатива за безопасни детски площадки", по чиято идея се изготвя картата. 

Столичната община е откликнала на инициативата и работи върху картата, защото за родителите е важно да знаят къде има детски площадки и в какво състояние са те, уточнява Мая Цанева от екипа на Гражданската инициатива.

Картата ще съдържа информация за това за каква възрастова група е конкретната детска площадка. Както знаем, има голяма разлика между това дали детската площадка е за деца от 0 до 3 години или от 3 до 12 години, допълва Цанева.

Наскоро членовете на неформалното гражданско обединение издадоха Наръчник за активния родител.

„В него сме изброили каналите, по които гражданите могат да достигнат общината и какво гражданинът може да направи сам. Целта е родителите да бъдат насърчени да бъдат активни граждани и да се включват с доброволен труд при поддържането на детските площадки“, сподели още Цанева.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.