Спряха обиколка на зъболекари в училища

Христо Христов - четвъртък, 16-03-2017 - 14:46

Екип от зъболекари, нает от голям производител на захарни изделия да извършва безплатно прегледи на деца и да извършва оценка на риска за кариеси, беше спрян от представители на РЗИ-Стара Загора.

Специалистите били хванати да правят прегледи в основно училище „Кирил Христов“ след сигнал на родители, които останали изненадани от кампанията.

От регионалната здравна инспекция в Града на липите са категорични, че дентистите не са ги уведомили за действията си, липсвало разрешение и от регионалната колегия на БЗС. За случилото се е уведомен регионалният инспекторат на МОНМ.

Екипът е представил на директора на школото Балъкчиев писмо за информирано съгласие, носещо парафа на зам.-министър Мария Гайдарова от 21 февруари т.г.

В него се съобщава, че „Марс инкорпорейтед България“ стартира втори етап от националната си кампания „Мисия подари усмивка“. Тя предвиждала да достигне до 10 000 деца на възраст от 6 до 9 години в 70 града.

Целта била да се установи зъбният статус на малчуганите, за да бъдат информирани родителите. Кампанията била изцяло безплатна за хлапетата, средствата в размер на 102 000 лв били събрани при продажбата на дъвки без захар през 2016 година

 

 

 
 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.