Megane GT блести в новия син цвят, а дизайнът е вдъхновен от гените на Renault Sport.

Renault разкрива четвъртия Megane и новия Talisman

Денислав Стоянов - четвъртък, 15-10-2015 - 15:41

Спортистът Megane GT завива с четири колела

Месец след премиерата на новото Renault Megane във Франкфурт, четвъртото поколение на бестселъра на марката идва в България. На Автомобилен салон София 2015 ще дебютира спортната версия на модела – Megane GT. Другата премиера на френската марка у нас е напълно новият флагман в гамата - Talisman, който дебютира като триобемен седан. Новото Renault Megane се откроява в конкурентния сегмент на компактните автомобили с динамичния си дизайн и технологии, характерни за по-високия сегмент. С дължина 4,36 м и височина 1,44 м, хечбекът е по-дълъг и по-нисък спрямо предшественика си, а междуосието му е нараснало до 2,67 м, като е най-дългото спрямо конкурентните модели. Новият Megane носи новата дизайнерска идентичност на Renault с голямо и изправено лого, широка радиаторна решетка, около която са разположени С-образните светлини, които продължават надолу до бронята.

Задните светлинни блокове на Megane са с габарити, които светят постоянно.

 

 

 

 

В оформения като кокпит интериор с L-образна форма фокусът е поставен върху водача. Материалите са с високо качество и изработка, а сглобката е много прецизна. Таблото е със 7-инчов цветен TFT приборен дисплей и вертикален 8,7-инчов сензорен екран на централната конзола.

На изложението ще бъде показан спортният Megane GT, който се отличава с напълно новия син цвят Iron Blue. Дизайнът на модела разкрива спортния дух, вдъхновен от гените на Renault Sport.

Интериорът е изцяло спортен, с обгръщащи седалки с вградени подглавници, сини шевове и карирано спортно лого.

 

 

Информацията от приборния панел е подобрена с добавянето на режим Race. Новият Megane GT е първият автомобил в С-сегмента, оборудван със системата за завиване на четирите колела. Шасито 4Control контролира ъгъла на завиване на задните колела, като осигурява прецизно и динамично управление, както и стабилност при високи скорости. Новият Megane GT е оборудван с технология за понижаващо превключване на предавките и Launch Control за по-ефективно потегляне. Новият Megane се предлага с широка гама от бензинови TCe и дизелови dCi турбодвигатели на Renault с мощност от 90 до 205 к.с.

Седанът Talisman е с хармонични пропорции на купето и агресивна предна част.

 

На софийския автосалон Renault ще представи пред родната публика и новия голям седан Talisman със стилен дизайн, висок комфорт и удоволствие от шофирането. Интериорът на Talisman печели симпатиите на своите пътници с най-просторния в своя клас салон и едни от най-комфортните седалки. Моделът се предлага с богата гама от бензинови и дизелови турбодвигатели. Бензиновите TCe150 и TCe 200 са комбинирани със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител. Дизеловите агрегати са dCi 110 и dCi 130 са съчетани с 6-степенна ръчна скоростна кутия или 6-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител EDC. Битурбо дизеловият двигател dCi160 е съединен само с 6-степенна автоматична трансмисия EDC. За задвижването на Talisman се предлага модерната технология на Renault, комбинираща система за четири завиващи колела 4Control и активно окачване. Тя позволява индивидуални настройки с избор от четири предварително зададени режима Comfort, Sport, Neutral и Eco, и режим за пълна персонализация.