Д-р Маргарита Николова
СНИМКА:АВТОРЪТ

Грипната епидемия в Русе остава в сила

ЖАНЕТА ЙОРДАНОВА - понеделник, 12-02-2018 - 15:50

Грипната епидемия в Русе остава в сила, съобщи днес директорът на Регионалната здравна инспекция в Русе д-р Маргарита Николова.
Макар че като цяло заболеваемостта намалява, тя все още е над средната за страната – 230 на 10 000 души, като в началото на миналата седмица бе 243 на 10 000 души. Наблюдава се спад на заболеваемостта при учениците и децата под 4-години, затова нова грипна ваканция няма да има. Отсъстващите поради заболяване ученици в различните училища в Област Русе  са между 2 и 12 процента.
Най-засегнати от грип и остри респираторни заболявания са хората на възраст над 30 години. До момента са потвърдени 30 случая на грип. 
През последните 9 години в Област Русе е обявявана четири пъти грипна епидемия, която е продължавала най-много до четири седмици.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.